Mustin (Fieldlan Express)  Arja ei ole Facebookissa, joten jää mielestäni monesta mukavasta jutusta paitsi. Arja itse on asiasta toista mieltä. Minä odottelen, että Arjan mieli vaihtuu ja tilanne muuttuu. Sitä odotellessa laitan myös tänne tämän Facebookissa jo julkaistun lepatus-kuvan.

kokotiimi-normal.jpg

Eilisessä tapaamisessa otimme yhteiskuvan koirista myös ilman ihmisiä. Koirat vasemmalta: Ahto (Easybeat), Salli (Eager), Kuoma (Elixir) Muu & Joku, Miksi (Elovena) ja Aatu (Elastic). Kuoma otti naamalleen kunnon "muumimörköilmeen" ja lepatutti korviaan kovassa syystuulessa. Liekö jo saanut jostain vihiä, että tapaamisesta puuttuva Musti-sisko (Express) saa viikonloppuna hienoja koetuloksia aikaiseksi.

Musti_Kiiminki1-normal.jpg

Musti noutotreenissä, kuva Mikko Ala-Kojola

Siellähän se Musti Pyhännän koeviikonlopussa piti joukkueen lippua korkealla. Lauantaina oli taipumuskoe, josta Musti suoriutui Meerit Kuparisen arvostelemana hyväksytysti. Mustin arvostelu on tässä:

Sosiaalinen käyttäytyminen: Vilkas ja iloinen nuori narttu. Innokkaasti ympäristöään tutkiva ja ystävällisesti kaikkeen suhtautuva.

Haku ja laukaus: Ensin laajaa, ajoittain liian laajaa haahuilua. Laukauksesta työskentely kuitenkin rauhoittuu ja muuttuu pääosin maavainuiseksi.

Jäljestys: vauhdikasta siksak-kuviota jäljen päällä. Maavainua käyttäen edetään jäljen alusta kaadolle, joka kiinnosti

Vesityö: innokkaasti uimaan. Tuo pukin ohjaajalle rannalle.

Tottelevaisuus: Erittäin tottelevainen koira

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Erittäin vilkas nuori koira, joka on hyvin ohjaajan hallussa. Hyvä suoritus.

Arjan kertoman mukaan Musti oli ensin kokeillut setterille tyypillistä ilmavainuista ja laajaa hakua, mutta palannut kuitenkin takaisin cockerin muottiin. "Hieno koira" sanoi Arja. Se on mukavasti sanottu.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa mejä-koe, joka meni niin mallikkaasti paitsi että... Kyllähän Nurmirannan Olavi teerien päälle kovastikin ymmärtää ja osaa arvostaa koiraa, joka niitä maastosta merkkailee. Mustille pitää vielä tarkentaa, että niitä ei kuitenkaan passaa mejä-kokeessa huomioida. Hienoa työskentelyä joka tapauksessa nuorelta koiralta ja tulos AVO 2 pisteillä 39 kertoo, että tuomariakin on varmaan harmittanut.

"Musti ohjataan veriuralle, jota se seuraa innokkaasti pääosin maavainulla. Ensimmäisen osuuden lopulla pieni tarkistus jäljen sivuun. Ensimmäinen kulma tarkasti, makaus merkaten. Hyvä toinen osuus. Koira selvittää toisen kulman tarkasti merkaten makauksen. Kolmannen osuuden alku tarkasti, mutta osuuden loppupuolella Musti vainuaa jäljen sivusta lähteneet teeret, joita koira selvittää hukkaan asti. Kaato kiinnostaa."

Kyllä oli mukava viikonloppu!