Pentueen blogikuulumiset ovat jääneet suunniteltua vähemmälle kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on se, että blogitekniikat ovat hidastaneet toteutusta. Päätin kokeilujen jälkeen palata takaisin tänne. Toinen syy on metsäkanalinnustuksen alku, joka on meidän perheessämme nykyään aktiivista harrastusaikaa.

Pentue on nyt reilun viiden kuukauden ikäinen. Mukavia uutisia on kuulunut edelleen kaikista.

Ahto (Fieldlan Easybeat) asuu lähimpänä. Iiron kanssa touhuilevat poikamiesjuttujaan kahdestaan ja mukavaa näyttää kaveruksilla koko ajan olevan. Ahton luonne on ihastuttavan nöyrä ja kontaktinhaluinen. Naapurin eläkeläisrouvakin on siihen kovasti tykästynyt. Hain Ahton mukaan lenkille ja valokuvattavaksi Iiron lähdettyä iltavuoroon. Kolmivuorotyötä tekevän omistajan koirana Ahto joutuu joskus olemaan myös öitä yksin. Naapurin rouva kertoi, ettei ole koskaan kuullut Ahton haukkuvan tai ääntelevän. Epäili, mahtaako tuo kyseistä taitoa osatakaan.

Ahto on kehittynyt mukavasti ja on siskoaan Miksiä (Fieldlan Elovena) aavistuksen isompi. Mittasin tänään Miksin säkäkorkeduen 38 sentin tasolle. Ajoittain, rasituksen jälkeen Ahto ontuu vasenta etujalkaansa. Tarkempaa syytä ei ole tutkittu. Ahton vauhtia tilanne ei hidasta lainkaan ja ontuessaankin se ottaa kyllä painoa jalalleen. Raajat ovat suorat ja samalla lailla hieman "kuhluniveliset" kuten Miksillä ja Mustillakin. Ja kuten Jokulla ja Muullakin. Levon jälkeen Ahton askellus on puhdasta. Seurailemme tilannetta ja annamme Ahton kasvaa rauhassa.

Lumijoen jahtimaille matkamme kulkee Mustin (Fieldlan Express) kodin ohitse. Lauantaina piipahdimme aamukierroksen jälkeen Arjan ja Mustin luona kahvilla. Metsässä oli muutama tapahtuma ilman repuntäytettä, mutta saivatpahan kaikki osapuolet raitista ilmaa ja tehokasta liikuntaa. Miksi harjoitteli "yksin autossa" -treeniä ja osallistui sen jälkeen makkaran paistoon.

Musti on aivan samanlainen ja samankokoinen kuin Miksi. Paitsi, että nimensä mukaisesti se on ihan pikimusta. Miksi oli vierailun alussa hieman kipsissä, sillä tarhassa haukkuva tiibetinmastiffi Lazze hieman oudostutti.

Mustin (vasemmalla) houkuttelun ja lepyttelyn jälkeen Miksikin alkoi rentoutua ja villi takaa-ajoleikki ympäri pihaa oli valmis alkamaan.

Musti oli saanut lelukseen hevosille tarkoitetun jättimäisen kahvakumipallon. Miksin mielestä se oli aivan mahtava. Sitä sitten vietiin yhteistuumin pitkin pihaa. Menen huomenna Agrimarkettiin ostamaan meille samanlaisen.

Kuoman(Fieldlan Elixir)  vahingoittunut kynsi sitten loppujen lopulta poistettiin. Toimenpide ei ole koiraan mitenkään vaikuttanut. Hanna on nykyään Kannuksen Maatalousoppilaitoksessa pieneläinpuolen opettajana. Kuoma etenee mukavasti homekoiratreeneissä ja on toiminut monenlaisissa opetus-ja testiprojekteissakin. Kaikista se on selvinnyt hienoin lausunnoin. Kuomakin saa naamalleen emänsä muumimörköilmeen :)

Mahonkipoika Aatu (Fieldlan Elastic) on rekisteröity mustaksi, vaikka tässäkin kuvassa ihan muuta väriä ilmentää. Aatunkin kuulumiset ovat olleet mukavia. Pekka kävi Iin vesilintukokeessa seuraamassa spanielin käyttöä vesilinnun metsästyksessä. Oppimestarina toimi Grönstrandin Ari ja molemmilta osapuolilta kuulin, että päivä oli ollut kaikin puolin hieno. Arin koira Usva (Miklaus Phileas Fogg) sai kyseissä kokeessa toisen avoimen luokan ykköstuloksen ja siirtyi voittajaluokkaan. Mielenkiinnolla odotamme, mihin saavutuksiin Aatu aikanaan Pekan kanssa yltää niin metsästyskoirana kuin mahdollisesti myös metsästyskoekoirana.

Salli (Fieldlan Eager) lähti pentueesta kauimmaksi. Luottavaisin mielin laitoimme sen matkaan kokeneiden koirakisaajien käsiin. Sallista kuulemme aina silloin tällöin Facebookin kautta ja Sannan puheluiden välityksellä. Kovasti fiksu ja oppivainen tuntuu Sallikin olevan.

Salli on ollut myös Sannan tuttavien luona hoidossa kisamatkojen aikana. Yhden hoitoreissun aikana sitä oli hyödynnetty mainoskuvissakin. Varsinaisia monitoimikoiria nämä - tässä "Samsung Salli".

Kirjoittelen Miksin kuulumisia tarkemmin lähipäivänä.