Pentueen pienin "Pikkutyttö", mutta ei suinkaan vähäisin yksilö lähti kotoamme kauimmaksi. Sallin annoimme luottavaisin mielin Sannan ja Heikin omistukseen. Olimme tutustuneet heihin mm. Sannan pitämän blogin http://sannanjengi.blogspot.fi/ kautta ja nähneet, että heillä koirat viettävät aktiivista koiranelämää rakastettuina perheenjäseninä. Elämänsä loppuun saakka.

Salli_Kiiminki2-normal.jpg

kuva: Mikko Ala-Kojola

Tämä ilme ja olemus kertoo koirasta niin paljon, että kaikki muut sanat ovat turhia.

 

_AK_9391-normal.jpg

kuva: Mikko Ala-Kojola

Sanna, Heikki, Salli ja belgianpaimenkoira tervueren "Hätä" tulivat mukaan Pohjois-Suomen Spanielikerhon metsästyskoulutusviikonloppuun. Sieltä tässä ryhmäkuva. Meillä oli tapahtumassa myös pienimuotoinen sukukokous, sillä omien koiriemme Jokun, Muun ja Miksin lisäksi siellä olivat myös Ahto, Salli ja Musti eli pentueemme enemmistö oli koossa. Kyllä siinä perjantai-iltana vauhtia riittikin kun suku vaihtoi keskenään kuulumisia.

Salli_Kiiminki4-normal.jpg

kuva: Mikko Ala-Kojola

Sallin päälaji on agility ja siihen sitä on systemaattisesti treenattu. Kun myös sen lajin perustana oleva perustottelevaisuus on kunnossa ja koiran laumavietti oikein hyödynnetty, on hienosäätö muihinkin lajeihin helppoa. Siitä Salli on oiva esimerkki. Hakukuvioharjoittelu oli Sallin mielestä oikeinkin mukavaa. Koulutuksessa keskityttiin pääasiassa hiomaan Sannan askelmerkkejä kuntoon.

Salli_Kiiminki5-normal.jpg

kuva: Mikko Ala-Kojola

Salli teki viikonlopun aikana hienoa työtä. Noudot sujuivat hyvin ja vauhdilla sekä maalta että vedestä. Hieman vaikeuksia oli noutaa piiloon heitettyjä dameja, sillä Salli oli tehnyt vain tokotyyppisiä näkönoutoja. Piilonoutoihin se lähti valtavalla vauhdilla, mutta palasi yhtä nopeasti kertomaan Sannalle, että mitään en löytänyt. Muutamien harjoitteiden jälkeen Salli oppi siihen, että jos ei näy, vaihda nenätyöskentelyyn.

Salli_Kiiminki1-normal.jpg

kuva: Mikko Ala-Kojola

Voi sitä onnistumisen riemua, kun koira huomasi uuden jutun ja pääsi aiempaa vaativampiin tehtäviin. Treenaukset ovat nyt jatkuneet kotona ja nyt alkavat piilonoudotkin sujua. Salli luottaa siihen, että kun noutolupa annetaan, niin osoitetusta suunnasta se ennemmin tai myöhemmin löytyy. Ylläolevassa kuvassa oppikirjaesimerkki siitä, kuinka noudosta palaava koira otetaan koulutusvaiheessa vastaan. Annetaan koiran tulla suoraviivaisesti ja vauhdilla perille asti noudettavansa kanssa.

Salli_Kiiminki3-normal.jpg

kuva: Mikko Ala-Kojola

Koiran innostus alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan selvästi tarttui myös Sannaan ja Heikkiin. Mukavaa oli kuulla, että Sallin kanssa lähdettiin spanielien taipumuskokeeseen. Iltakoe 26.6. ja tuloksena hyväksytty suoritus SPA1, tuomarina Elina Jalni. Kasvattajat kiittävät! Pentueen neljäs koira, jolla on virallinen koetulos suoritettuna. Ikää vuosi ja kaksi kuukautta.

Sanna lupasi laittaa koko koearvostelun omaan blogiinsa. Käydään lukemassa se sieltä.