Joulun aikaa on jälleen hiljennytty perheen piirissä viettämään. Tähän perheeseen kuuluu edustajia ikähaitarin molemmista ääripäistä sekä tasaisesti myös siltä väliltä. Se on hienoa.

IMG_0024.jpg

Vuoden aikana on tapahtunut paljon. Koirarintamalta blogissa on ollut runsaasti kerrottavaa. Mutta tapahtumia on ollut muillakin sektoreilla. Niistä ei ole vain yksinkertaisesti ehtinyt kertomaan. Liekö tahti ollut jo liian kova resursseihin nähden. Tai sitten ikä alkaa tehdä tehtäviään, ettei enää pysty suorittamaan samassa tahdissa kuin ennen? Ei kai sentään...

SariH-auto.jpg

Työsektorilla tapahtui vuoden aikana päivityksiä. Positiivisia sellaisia. Uusia vastuualueita ja haasteita. Nimitystä kun päivitettiin valtakunnalliseksi huippuosaajaksi sekä alueelliseksi osaamisvastaavaksi, niin se tiesi myös työmatkojen pidentymistä. Ei välttämättä lisääntymistä, sillä nykytekniikka antaa hienoja resursseja niihin. Silti vuoden saldo kerrytti lähes 20 000 työkilometriä autossa. Vuoden aikana se ei ole paljon, mutta kun se tiivistetään viiteen sesonkikuukauteen, saa tilanne toisenlaisen näkökulman. Auton ratissa on aikaa pohdiskella monenlaisia asioita.

SariH_navetassa.jpg

Yksi vuoden kohokohdista oli vuosittainen CowSignals-lisenssin päivitys. Tällä kertaa Hollannissa, upean suomalaisen asiantuntijajoukon kanssa. Monta mukavaa hetkeä yhdessä koettiin ja haettiin hollantilaista osaamista sovellettavaksi suomalaiseen eläin- ja tuottajaystävälliseen maidontuotantoon.

Pusukuva.jpg

Reissun päätteeksi puolet ryhmästämme sai uuden tittelin "CowSignals Master", minä muiden mukana. Se tuntui hienolta. Paljon ovat nämä(kin) eläimet minulle vuosien varrella opettaneet.

IMG_3132.jpg

Yhdistystoiminnassa on tullut oltua mukana aktiivisesti ihan koiraharrastuksen alkuvuosilta asti. Mieltä ovat syksyn aikana lämmittäneet kaksi syksyn aikana saatua huomion osoitusta. Ensin tuli kutsu Suomen Spanieliliiton 50-vuotisjuhlaan Tampereelle 1.11. Harmillisesti se osui samalle ajan kohdalle kuin Raahen SPME-koe, enkä päässyt paikan päälle vastaan ottamaan minulle myönnettyä hopeista ansiomerkkiä. Arvostan sitä siitä huolimatta hyvin suuresti.

Joulun alla kotiin palatessamme meitä odotti valtaisa kukkaistutus kiitoksena Pohjois-Suomen Spanielikerhon toiminnantarkastajan tehtävästä. Hyvä mieli tuli tästäkin.

Alkavalta vuodelta on tehtäviä tarkoitus vähentää, jotta tärkeisiin voi paneutua huolella ja riittävän ajan kanssa. Jäin pois Spanieliliiton Metsästyskoetoimikunnasta, sillä olen osaltani antanut sinne sen osaamisen, mikä minulla oli sinne antaa. Tästä eteenpäin voivat muut vuorostaan jatkaa tärkeää työtä.

Vuosi on ollut kerrassaan hieno. Jos alkava vuosi tuo mukanaan puoletkaan siitä, se riittää jälleen hienoihin hetkiin niin perheen, harrastusten kuin ansiotyönkin osalta. Toivon samaa kaikille muillekin.