Kevättalven aikana on koiraperheessämme vietetty merkillisiä päiviä.

Muu täytti maaliskuussa täydet kymmenen vuotta. Vasta nyt sen olemukseen on tullut ripaus vanhaa koiraa. Turkista on se parhain hohto poissa ja huulissa on jo harmaata. Mutta terve, aktiivinen ja pirteä Muu on edelleen. Tässä kuvassa se tasapainoisen aktiivisena seuraa jälkikasvunsa treenejä ja odottaa lähtölupaa omaan suoritukseensa.

3%20vaaka.jpg

Koko suku on syntynyt keväällä. Tänä keväänä ei lisäystä ole tulossa, mutta ensi keväälle 2020 on suunnitteilla pentue Muun tyttären tyttärelle Karkille. Pentuja tähän sukuun tulee siis vähänlaisesti. Hienoa narttulinjaa (FT Ch Timsgarry Kelly - S JCh Timsgarry Bell - FI KVA Meryl Black Dove - FI KVA Fieldlan Eager ) saamme mahdollisuuden jatkaa. Toivomme kovasti onnistumisen hetkiä.

1.jpg

Muun ainoaksi jäänyt pentue täytti jo seitsemän vuotta. Yhdistelmässä painotimme silloin luonnetta ja siinä voi tässä vaiheessa sanoa onnistuneensa. Arki on näiden kanssa sujuvaa ja juhlan hetkiäkin on ominaisuuksia testaavissa tilanteissa koettu runsain mitoin.

Pentueen jokainen yksilö luonnetestattiin samana viikonloppuna, saman arvostamamme tuomariparin Jari Keinänen & Reijo Hynynen toimesta. He arvostelivat aikanaan myös Muun suorituksen. Koko tiimin luonnetestipisteet löytyvät mm täältä https://fieldlan.vuodatus.net/lue/2014/08/pelkkaa-plussaa-miinus-yksi

Nyt odotamme innolla huhtikuun viimeistä viikonloppua, jolloin Sallin tyttötrio (Ruu, Karkki ja Hiili) suorittavat oman testinsä, jälleen saman tuomariparin toimesta. Mukaan testattavaksi lähtee myös "sukuun päässyt" puolivallaton isämies Morgan.

Kesäkuussa Ruu ja Karkki koettavat puolestaan kirkastaa viimesyksyisen komean koedebyyttinsä kohti virallista käyttövalion arvoa Cockerspanielit ry:n päänäyttelyssä Kellokoskella.

4%20pienennetty.jpg

Myös Miksi saavutti tuon seitsemän vuoden iän. Turkki alkaa sterilisaation myötä olla alasajovaiheessa. Onneksi sen sisällä oleva koira on edelleen oma tasapainoinen ja toimintakykyinen itsensä. Mikään tilanne ei tämän koiran hermorakennetta järkytä.

9.jpg

Mutku täytti yhden vuoden. Ja Oulunsaloon se iloksemme saapui viime pääsiäisenä. Mutkun naamassa on säännöllisin väliajoin arpia. Niitä se saa työntäessään naamansa joka paikkaan. Tekee ensin ja ajattelee (ehkä) sitten. Arpia tulee tasaisesti niin maastossa, kuin ihan kotioloissakin. Etenkin Miksi ojentaa vilkasta sisarentytärtään terävästi, ns. kovaa ja korkealta. Rämähdys on nopea ja voimakas, jolloin viesti menee ns kerralla perille. Ainakin joksikin aikaa. Ei ole pehmeyttä ja positiivisuutta näissä koirien arkipäivän kohtaamisissa. Erittäin hyvin tulevat keskenään toimeen, erimielisyydet ratkaistaan ja sitten jatketaan päivitetyllä toimintamallilla. Ei sen ihmeempää.

Luonteesssa olemme ennenkaikkea arvostaneet toimintakykyä ja hermorakennetta. Silloin nämä kestävät hyvin käyttöä, eivätkä jää vaikeissakaan tilanteissa toimettomiksi, vaan pistävät itsensä aina likoon. Toimintakyky ja hermorakenne antavat selkeyttä myös kouluttamiseen ja suoritusvarmuuteen. Ominaisuuksia, joita tiimimme arvostaa.

Palautus.jpg

Hyvin Mutku Juhan treenejä vetää. Ja selvästi yhdessä viihtyvät. Se on koko yhteiselossa kaikkein tärkeintä.

Ringo.jpg

Hyviä koiria siis tuotiin Suomeen keväällä 2009 kun saimme tänne Muun sekä ylläolevassa kuvassa olevan pentueveli Ringon. Mitä siitä meille seurasi, on luettavissa tämän blogin arkistosta.

Muutamia, mielestäni avainkohtia Muun elämästä meillä löytyy täältä blogihistoriasta. Laitoin tähän muutaman linkin 

Muu saappui meille https://fieldlan.vuodatus.net/lue/2009/05/haaveista-todeksi

Ensimmäinen MEJÄ-koe ja silmätutkimus https://fieldlan.vuodatus.net/lue/2010/05/muun-nena-ja-silmat-dokumentoituina

Ensimmäinen SPME-V -koeviikonloppu Iissä https://fieldlan.vuodatus.net/lue/2010/08/kaksi-debytointia-iin-vesilintukokeessa

CockeriDerby 2010 Joroisilla https://fieldlan.vuodatus.net/lue/2010/10/vaaleanpunaiset-unelmat-toteutuivat

Cockerimestaruushopeaa v2016 https://fieldlan.vuodatus.net/lue/2016/11/derby

5.jpg

Jokainen koira piirtää omat tassunjälkensä elämän pirtaan. Tässä innolla kohti kesää suuntaa Ahto. Mahdottomasti ilon hetkiä sekin on meille suonut.

Toivomme lisää merkillisiä päiviä kaikille - keep on going!

6.jpg