Viikonloppuna oltiin Haku 2009 -tapahtumassa Maaningalla. Kyseessä oli metsästyskoetuomareiden ja Juhani Juvosen ideoima spanielimetsästykseen liittyvä koulutustapahtuma, jonne minut oli Jokun kanssa kutsuttu yhdeksi neljästä kouluttajasta. Kaikki kouluttajat olivat metsästyskoetuomareita ja esimerkkisuorituksia koulutuspisteissä näyttäneet koirat käyttövalioita. Koulutuspisteet olivat haku (Pekka Eskola & KVA Flying Mind´s August Angel), nouto (Hannu Väisänen & KVA SM 2007 Bivråkens Rubber Soul) , vesityö (Mauri Koivuporras & KVA SM 2006 ja 2008 Via-Edsberg´s Bess) ja tottelevaisuus (Tiina & J&KVA Meryl Kick-Off). Osallistujat n 25 ihmistä koirineen jaettiin neljään ryhmään ja he kiersivät kahden päivän aikana kaikissa neljässä koulutuspisteessä.

Porukka oli mitä parhain ja kaiken kruunasi todella upea suomalainen kesäsää. Tosin heti sunnuntain päätössanojen jälkeen alkoi sellainen ukonilma, etten ole sellaista koskaan ennen kokenut. Oli hienoa nähdä erilaisia koiria ja erilaisia ihmisiä. Joku ( ja kolleegansa) jaksoivat hienosti esittää neljään kertaan taitonsa samoilla kuvioilla. Vieras ympäristö ja koiran toimiminen sosiaalisesti virikkeellisessä ympäristössä koko viikonlopun ajan väsyttää henkisesti koiraa yllättävän paljon. Fyysisesti tapahtuma ei ollut syksyyn tähtääville metsästyskoirille raskas. Meilläkin meni Jokun tiistai lähinnä nukkuessa, maanantai kun treenailtiin vielä Pyhännällä. Levon Joku oli kyllä ansainnutkin. Taas kerran sain olla koirastani todella ylpeä :)

Viikonlopusta minulla ei itselläni ole valitettavasti yhtään valokuvaa. Jos jollakin olisi lähettää kuvia muistoksi, niin olisin todella kiitollinen.

Tuollaisen viikonlopun anti on paitsi itse ohjelmallisessa tapahtumassa, myös kaikkien tuttujen tapaamisessa, ajatusten vaihtamisessa ja uusien ystävien saamisessa. Juha ja Muu kiertelivät kaikissa pisteissä kuunteluoppilaina ja huolehtivat myös Jokun hyvinvoinnista esitysten jälkeen.

Muu oli myös aika väsynyt reissusta, mutta toipui tuttuihin touhuihinsa Jokua nopeammin. Yksi bravuuri on kantaa pihalta kasveja sisälle silputtavaksi. Valkoisella matolle olohuoneeseen. En käsitä miksi. Kiitetty sitä ei tuosta toiminnasta ole koskaan, mutta jokin käsittämätön palkka siitä koiralle tulee, koska homma jatkuu aina vaan. Koiran naamasta voi lukea aika paljon tilannekomiikkaa.

Aamulla kirjoittelin Muun ja Jokun kuulumisia Marialle Ruotsiin. Muusta on kasvanut pitkäsäärinen neiti, joka muistuttaa nyt lähinnä whippetiä. Yksi monista persoonallisista piirteistä on Muun ilomurina. Sellaista ei ole muilla koirillamme ollut. Kun Muulla on jotain suussaan ja se tulee iloisesti heiluen sitä esittelemään, se murisee. Ääntely on mielenkiintoinen, sillä koko koiran olemus pursuaa iloa. Vain ääni on yleisesti aggressiivisuuteen liitettyä, mutta tässä tilanteessa siitä ei ole kyse. Muulle on naurettu ja sitä on kehuttu ja palkattu käytöksestä, joka on koko ajan myös vahvistunut. Mielenkiinnolla odotamme hetkeä, jolloin se samoin elkein tuo riistaa suussaan :) 

Kesäloman viimeinen viikonloppu on edessä. Se kuluu Pyhännällä koiria treenaten. Lauantaina olemme Juhan kanssa tuomareina spanielien taipumuskokeessa. Maanantaina alkaa arki ja siihen on mukava palata todella onnistuneen kesäloman jälkeen. Arjen työn katkaisee viikonloppuisin metsästysharrastus, jota odottelemme innolla.