Muu, kotoisammin "Muukkonen" täyttää tänään 28.3. seitsemän vuotta. Samoin täyttää pentueveli Ringo. Lämpimät onnittelut teille molemmille!

Muu2009%20064.jpg

Tässä pennut kuvattuna syntymäkodissaan Strängnäsissä toukokuussa 2009. Ringo ämpärin päällä ja Muu on takana,  tunnistettavissa valkoisista karvoista takatassuissaan.

Muu on koira, jonka silmissä minä olen ihan ok. Juha taas on jotain ihan muuta. En ole aiemmin tavannut niin syvää koira-aloitteista ohjaajasuhdetta kuin tämä on.

IMG_4801.jpg

Her master's voice.

Muu on toisaalta totinen, mutta toisaalta myös erittäin iloinen koira. Totisena se vain katsoo ja siinä katseessa on syvyyttä. Iloisena ollessaan häntä paukkuu kyljeltä toiselle ja koko koira twistaa yhtenä letkeänä nauhana. Oikein iloiseen fiilikseen liitty myös ilopörinät.

976261_10151631849284593_190391733_o.jpg

Sen minkä Muu tekee, sen se tekee oikein. Tämä kuva on otettu Kellokosken cockerinäyttelystä 2.6.2013. Kuvassa on näyttelyssä hienosti pärjännyt käyttisnarttuviisikko. Vasemmalta lukien Saxaphone Derwent "Tellu", Sanaigmore Jessie "Sissi", Muu topakkana annettua tehtävää suorittamassa vierellään Frosty Morning's Mimosa "Kerttu" ja Friisin Kuura "Riska". Kaikki suomalaisia hyviä käyttisnarttuja, jotka ovat jättänneet geneettisen jälkensä myös seuraavaan suomalaiseen sukupolveen.

Yhden pentueen äitinä Muu on aivan vertaansa vailla.

IMG_3500.jpg

Tässä keittiön lattialla kuusiviikkoisten kanssa.

Muun asema perheemme koiralaumassa on mielenkiintoinen. Yleensä kaikista koirien välisistä kilpailutilanteista se väistyy oma-aloitteisesti ensimmäisenä pois. Mutta yksi tilanne on ylitse muiden.

IMG_4865.jpg

Uunivuokien esipesu. Siinä hommasssa Muu on yksikertaisesti hyvä. Ihan yliveto. Niitä se jaksaa nuolla ja putsata puhtaaksi. Ja tekee sen vielä siten, että työstä on ihan oikeasti hyötyä. Vaikka kuinka olisi tiukkaan tarttuneet paistokset, niin kyllä lähtee. Ja kun tämä puuha on menossa, ei yksikään koirista tule kysymään lupaa liittyä joukkoon. Se marssijärjestys on koirien kesken sovittu todella eleettömällä viestinnällä. Jos annan vuoan jonkun toisen koiran työksi, tulee Muu äänettömästi ja viivana paikalle. Ja se toinen poistuu tilanteesta samanlaisin askelin.

Remonttisyksy2010.jpg

Kun Muu nukkuu mieliasennossaan, se näyttää tältä.

IMG_4855.jpg

Ihan normaaliin spanielimeininkiin liittyen myös Muu tykkää kannella tavaroita. Kengät ovat mieluisia, mutta ihan ykkösenä tulevat peitot. Siksi sillä on ihan oma sellainen. Tuollaista fleecepiettoa se vetelee pitkin huushollia perässään. Kanniskelujen välissä se tunkee peitonkulmaa suuhunsa ja nuttuuttaa sitä onnellisena.

IMG_4850.jpg

Näitä peittoja menee muutama vuodessa, sillä Muu jyrsii niihin myös reikiä. Sain itselleni shaalin syntymäpäivälahjaksi. Yhtenä päivänä huomasin, että sen keskelle on tullut reikä.

Hyvää syntymäpäivää Muukkonen!

Muun tähän astisen elämän tapahtumia voi käydä lukemassa täältä http://www.fieldlan.fi/78721466