Pennut ovat pikkuhiljaa lähteneet uusiin koteihinsa. Ilman rippikoulua ja rokotuksia. Ensikommentit siirtymisistä uuteen vaiheeseen ovat olleet mukavia. Kyllä ne hyvin siellä pärjäävät. Salli on vielä täällä Miksin kaverina ja lähtee lauantaina kohti eteläistä Suomea.

Vänttilän Hanna ja Alamikkelän Virve tekivät pennuille Volhardin pentutestistä hieman muutetun (Piritta Pärssinen) version. Pentutestauksista löytyy mukava tietopakkaus täältä http://www.jangas.com/pentutestaus.htm ja Pärssisen Pipasta täältä http://www.pipap.net/ems/ Testi tehtiin asuntomme yläkerrassa, jossa pennut eivät olleet koskaan aiemmin käyneet.

Testistä oli alkuperäiseen Volhardin testiin muutettu seuraavaa:

- pennut saivat pisteitä 1-5 (alkuperäisessä 1-6)

- Kohta 10 Fyysinen tarkastus on poistettu ja korvattu alussa tapahtuvalla "Pennun tulo testipaikalle, sylissä kantaen" -kohdalla

- kohta 6 Saalisvietti on muutettu Noutamiseksi. Testi tehdään muuten samoin, mutta pentu kannustetaan myös noutamaan paperipallo

- uutena kohta "Vakaus" jossa sateenvarjo avataan muutaman metrin päässä pennusta ja laitetaan maahan. Arvioidaan pelkoreaktio vieraaaseen esineeseen.

- uutena kohta "Pinnat" jossa pentu laitetaan korkealle pöydälle ja arvioidaan reagointi.

Ennen lähtöä Ala-Kojolan Mikko kävi valokuvaamassa sisarusparven. Alla Mikon ottamat kuvat.

 

Herra X, "Mahonkipoika", Fieldlan Elastic eli Aatu.

Sai testistä pistekeskiarvon 3,1. Oli testattaessa uninen, kuten muukin porukka. Heräsi selkeästi noutamisen arvioinnissa ja suoritti sen osion erinomaisen hyvin. Hyvä aihio siis Pekalle jahtikaveriksi.

Herra Y, Fieldlan Easybeat eli Ahto.

Vastustamisessa taistelee Aatua enemmän vastaan. Noutamisosiosta innostuu kovasti paitsi että omii sen täysin itselleen ja nouto jää tekemättä. Menee testaajan luokse takaisin, mutta vasta sen jälkeen kun on vienyt paperipallon pois. Uteliaisuus-osiossa Ahto tarttuu pyyhkeeseen kiinni ja alkaa astua sitä :) Tällaisella äijä-meiningillä Ahto on ihan osuva valinta Iiron kaveriksi! Pistekeskiarvo 2,80.

Herra Z, "pikku-Joku" Fieldlan Elixir eli Kuoma

Sympaattinen Kuoma suoritti noutamisosion mallikkaasti. Oli testivaiheessa porukan virkein. Ääniherkkyysosiossa tarvitsee hieman testaajan tukea, mutta menee lopulta tutkimaan kohdetta. Kuoman pistekeskiarvo 2,45.

Neiti A, "Pikkutyttö" Fieldlan Eager eli Salli

Nostamisdominanssissa Salli on rento ja roikkuu testaajan käsissä kuin veltto apina. Häntä vain heilui voimakkaasti :) Olisi ollut siinä vaikka kuinka kauan.Ääniherkkyysosiossa lähtee heti itsenäisesti selvittämään metelin lähdettä. Myös Salli jahtaa uteliaisuus-osiossa pyyhettä voimakkaasti ja alkaa lopulta astua sitä :). Poistamme neidiltä lisänimen "pikkutyttö". Pistekeskiarvo Salille 2,55.

Neiti B, "Lumikki" Fieldlan Elovena eli Miksi

Miksi oli testivaiheen alussa niin uninen, että meni luoksepäästävyys-osiossa testaajan syliin nukkumaan. Herää selkeästi noutamisosiossa ja noutaminen on sen mielestä superhauskaa. Uteliaisuusosiossa makaa paikallaan, seuraa kohdetta häntää heilutellen, mutta ei lähde lainkaan jahtaamaan :) Pistekeskiarvo Miksille 2,70

Neiti C, "Nimetön" Fieldlan Express eli Musti

Nimetön on saanut nimekseen Musti. Tämä tasaisen varma yksilö suoritti testin tasaisen varmasti. Ääniherkkydessä kiinnostuu äänestä ja lähtee selvittämään sen lähdettä, mutta ei osaa sitä paikallistaa. No, emme ole asiasta huolestuneita, sillä jälkikoiraksi tämän pitikin mennä :) Mustin pistekeskiarvo 3,12.

Kaiken kaikkiaan testi sujui mukavasti ja odotetunlaisesti sekä tasaisesti. Erot yksilöiden välillä olivat pienet. Ainoastaan Ahton äijämeininki yllätti :) Pennuille valitut kodit vaikuttavat myös osuneen oikein. Vielä edellisenä päivänä mietin Miksin ja Ahton välillä omaa valintaa, mutta pentutesti vahvisti lopulliset sijoituskohteet. Yksikään pennuista ei testin aikana äännellyt, murissut tai purrut - siitä olen erityisen ylpeä. Kilttejä ovat vaikka eivät ihan rippikouluikään vielä olleet ehtineet.